Madras-kerrie soep

2 el plantaardige olie - 1 fijngehakte middelgrote ui - 2 eetl. kerriepoeder - 450 gr tomaten, grof gehakt - 2 middelgrote wortels in schijfjes - 250 gr aardappels in blokjes - 130 gr doperwten/150 gr fijngesneden snijbonen - 3 theel. zout - ca 2,5 dl room/crème fraiche of kokosmelk - ca 2,5 dl groentebouillon - 1 eetl. bieslook of gladde peterselie

Verhit de olie in een pan op middelhoge warmtebron. Fruit de ui 4-5 min, of totdat hij goudgeel is. Voeg de kerriepoeder toe en roer 10 sec. Voeg de tomaten, wortels en aardappelen, het zout en 1 liter water toe (evt al een deel vd snijbonen). Breng aan de kook. Doe de deksel op de pan, zet de warmtebron laag en laat 45 minuten zachtjes koken. Pureer de soep gedeeltelijk. Voeg de rest van de snijbonen toe, doe de room erbij en roer. Voeg nu zoveel groentebouillon toe tot de soep de gewenste dikte heeft. Roer om alles goed te mengen. Warm de soep op als u hem heet wilt eten, of zet de soep afgedekt in de koelkast, als u hem koud eet. Garneer de soep met verse kruiden.

Voor 4-6 personen.

Groenten: