Boerenkool met bieflapjes en sinaasappel

600g boerenkool - 500g bieflappen - 4 sinaasappelen - 2 el. tomaten-ketchup - 1 el. worcestershire-sauce - 2 el. maïzena - zout - peper - olie

Snijdt de bieflappen in reepjes en bestrooi ze met wat peper en zout. Pers 1 sinaasappel uit en schil de andere drie. Snijdt de partjes tussen de vliesjes uit en vang het uitlopende sap op. Roer in een kopje de maïzena met wat water tot een papje. Verhit wat olie in een wok en roerbak hierin de reepjes vlees tot ze beginnen te kleuren. Voeg dan de boerenkool toe en roerbak dit ongeveer 5 minuten tot de kool zacht wordt. Schep er dan de ketchup, worcestershiresaus, sinaasappelsap en sinaasappelpartjes door. Breng dit aan de kook en bind het vocht in de pan met het maïzenapapje. Zonodig op smaak brengen met peper en zout.

Groenten: