Andijvie/snijbietpakketjes met geitenkaas en maïs

'een hollandse variant van griekse/turkse dolma's'

16 bladeren andijvie of snijbiet - olie om in te bakken – 1 kleine ui, gesn. – 2 tomaten – 2 eetl. gehakte verse basilicum of 3 theel. gedroogde – 1 potje maïskorrels, uitgelekt – 100 g zachte geitenkaas – 1 dl bouillon – peper en zout

Andijviebladeren 3 min. blancheren in kokend water, eruit halen, met koud water afspoelen en los van elkaar uitgespreid uit laten lekken. Tomaten in kwarten snijden, zaden verwijderen en vruchtvlees verder in stukjes snijden. Ui en tomaat 5 min. roerbakken in olie. Van het vuur halen en geitenkaas, maïskorrels en basilicum erdoor scheppen. Op smaak brengen met peper en zout. 2 andijviebladeren op elkaar leggen, in het midden een lepel kaasmengsel scheppen, blad aan weerszijden naar binnen vouwen en oprollen. Zo 8 pakjes maken (dolma betekent immers gevuld). Met de vouwrand onder in de bouillon leggen en 10 min. op laag vuur stoven.

Tip: Lekker met gierst en uiensaus.

Groenten: