Knolselderij (-aardappel)puree

500 g aardappelen - 350 g knolselder - 1/2 dl melk - (kruiden)zout - muskaatnoot

Schrob de aardappelen en schil de knolselderij. Stoom of kook aardappelen en knolselderij gaar. Pel de aardappelen. Pureer de aardappelen en de knolselderij met de roerzeef of aardappel- stamper. Voeg een scheutje melk, wat zout en muskaatnoot toe. Serveer als hoofdgerecht, eventueel met een stuk seitan, met tofu of met vlees en een frisse sla.

Pure knolselderijpuree als bij- of toegerecht is ook erg smakelijk, goed bij wildschotel. De kooktijd van knolselderij is ca 10 – 15 minuten, laat hierin meekoken 10 koriander zaadjes of gebruik venkelzaad. Voeg op het laatst nog een theelepel marjolein of en snufje nootmuskaat toe. Wie van pittig houdt kan ook nog een ½ tot 1 theelepel geraspte gemberwortel toevoegen.

Groenten: