Knolselderij met citroensaus

1 selderijknol - sap van 1 citroen - 1 ui, gesn. - 2-3 dl bouillon - peper en zout - garnering: eetl. fijngeknipte kervel, peterselie of selderijblad

Selderijknol schillen en halveren, in plakken van 1 cm dik snijden en die weer in repen (als patat). Meteen in water met 2 eetl. van het citroensap leggen om bruin kleuren te voorkomen. Boter smelten in een pan en de ui 5 min. fruiten. De bouillon toevoegen. Knolselderij even uit laten lekken en toevoegen en in 10-15 min. beetgaar koken. Kookvocht afgieten en bewaren. Ei loskloppen in een kom met de rest van het citroensap. Zoveel kookvocht toevoegen dat een lichtgebonden saus ontstaat. Op smaak brengen met peper en zout en over de knolselderij schenken. Garneren met peterselie of selderij. Lekker met rijst en salade.

Groenten: