Lasagna met andijvie en champignons

1 krop andijvie – 125 g kastanjechampignons - 200 g lasagnavellen – 1 ui, gesn. – 1 teen knoflook, geperst – 6 theel. Italiaanse kruiden – 2 dl gezeefde tomaten (uit glas) – 50 g boter + voor invetten – 25 g bloem – 2 dl melk – 75 g zachte geitenkaas – 50 g pittige, geraspte kaas – 3 eetl. pijnboompitten – olie om in te bakken.

Andijvie wassen, in repen snijden en blancheren (is ruin water koken, andijvie erin doen tot het water weer kookt, afgieten, koud spoelen en uit laten lekken). Ui en knoflook fruiten in wat olie. Champignons schoonvegen, in plakjes snijden en met 3 theel. Italiaanse kruiden meefruiten. Gezeefde tomaten erbij gieten en andijvie erdoor roeren. Op smaak brengen met peper en zout. Kaassaus maken: 25 g boter smelten, de bloem erdoor roeren en een paar min. laten garen. Melk en de rest van de kruiden toevoegen, glad roeren en de geitenkaas erin laten smelten. Ovenschaal invetten en beleggen met een laag lasagnevellen, een laag groentemengsel, een laag kassaus, lasagne etc.

Groenten: