Tomatensalade

Ca 300 gr rijpe tomaten -1 klein uitje zeer fijn of in dunne ringen gesneden - teentje knoflook fijngesneden - 1 eetlepel verse basilicum of andere verse tuinkruiden fijngeknipt - voor de tomatensalade met komkommer ½ komkommer - een paar lepels vinaigrette of andere zurige dressing

Lekker als aanvulling op een bladsla of gekookte groente.
Snij het harde stukje bij de steelaanzet van de tomaat eruit en snij de tomaten met een scherp mesje in dikke plakken van ½ cm, of snij kleine tomaatjes in partjes.
Leg de plakjes dakpansgewijs op een plat schaaltje met een rand en strooi er de fijngehakte ui en de knoflook overheen. Sprenkel de vinaigrette over de tomaten.
Strooi er verse kruiden overheen en dien meteen op
Variatie: Maak de salade desgewenst wat voedzamer door er 50-100 gram cottage cheese of Feta (geitenkaas) over te strooien.

Groenten: