Voorjaarsstampot met snijbiet

750 g bloemige aardappelen - 400 g meiraapjes - 1/2 l groentebouillon - dot boter - warme melk - 1 bos snijbiet - 350 g pittige geitenkaas, in blokjes - 1 eetl. mierikwortelpasta - evt. wat brandneteltoppen

Schil de aardappelen en raapjes. Kook aardappelen in de bouillon gaar. Snij de snijbiet in stukjes. Giet de aardappelen en rapen af en vang het vocht op. Pureer aardappelen en rapen met boter en melk romig. Voeg net zoveel bouillon toe tot een smeuïge massa ontstaat.

Roer de snijbiet en evt. de brandneteltoppen door de stamppot. Roer tenslotte kaas en mierikwortel erdoor.

Voor de bereiding van de brandneteltoppen:
Pluk de brandneteltoppen op een schone plek (niet langs de kant van de weg), laat ze anders maar achterwege. Begiet de brandneteltoppen met een scheutje kokend water, zodat ze niet langer prikken, en hak ze fijn.

Groenten: