2018-31

Dudeljo

Kom mee naar buiten allemaal
Dan zoeken wij de wielewaal
En horen wij die muzikant
Dan is zomer weer in 't land
Dudeljo klinkt zijn lied (2x)
Dudeljo en anders niet

Hij woont in 't dichte eikenbos
Gekleed in gouden vederdos
Daar jodelt hij op zijn schalmei
Tovert onze harten blij!
Dudeljo klinkt zijn lied (2x)
Dudeljo en anders niet

(Andries Hartsuiker 1927)

Halverwege de maand mei dit jaar zijn we gestart met de zomerwerktijden. Dat betekend dat we ‘s ochtends om 7 uur beginnen met de werkdag. Dat is altijd even wennen en is daarbij makkelijk om jezelf te verliezen in het vele werk. Gelukkig zijn er altijd aspecten die mij bij het “nu” houden.

Zo zat ik met Reni en Sven op een frisse ochtend in mei bossen peterselie te maken voor in de pakketten, toen ik een opmerkelijk geluid hoorde:

“Dudeljo”
“Dudeljo”

Ik wist het meteen! Dit is de Wielewaal! Het geluid echode door het ochtendgloren Ik herkende het geluid van de vogelklok bij een vriend thuis. Maar vooral ook van vakantie!

Op de Hooge Kamp heb ik wel meer het “vakantiegevoel”. Het geluid van de scholeksters en tuureluur nemen me zo mee naar het strand en het zwaaien van de beregening geeft me het idee van een waterorgel in een pretpark. Maar “Dudeljo” dat vond ik vreemd. Ik twijfelde ook even of dit toevallig iemands telefoon zou zijn. Maar niemand was bezig met iets anders dan de oogst. Daarom attendeerde ik Sven en Reni aan het geluid. En zo zaten we op een frisse ochtend in mei bossen peterselie te maken voor in de pakketten. Toegezongen door de Wielewaal vanuit “het bosje waar de das woont”.

- Marchje -

De nieuw oogst appelen zijn er, de frisse Collina ‘bijt' de spits af - bijt er lekker in! Deze week ook bospeen voor jullie met een zoete medegroente in de vorm van suikermaïs. Ook een nieuweling in het pakket: Trombetta di Albenga, een jong geoogst muscee achtige pompoen (een stevige, vaste structuur vruchtvlees, iets artisjokachtig van smaak, eet lekker van dit alles

…en mochten jullie je creatief uit willen leven, de vruchten hebben hun eigen bijdrage al gedaan - wij zijn benieuwd naar de resultaten! Ter inspiratie een foto die we ontvingen van onze geleverde cobraboon ;-)

- Reni -

Oeps de cobra is ontsnapt ;-)

- Saco -

Pakket inhoud

Deze week:
groente Cobraboon - Bospeen - Suikermaïs - Trombetta di Albenga (combi klein - bolcourgette) - Cherry mix tomaat - Komkommer - Koolrabi - Eikebladsla groen
fruit Appel Collina (nieuwe oogst van onze vaste fruitteler!) - Nectarine - Granaatappel
Verwacht:
groente Prei - Spitskool - Bospeen - Courgette Varia - Tomaat cocktail - Batavia sla rood
fruit Appel Collina (nieuwe oogst!) - Pruimen? - ?