2019-13

Buitenwerk

Bij deze een gecombineerde meelever zonder recepten, in alle drukte van het voorjaar hebben we een slag gemist. Zodoende hier een blik op de week voor afgelopen week. Een uiterst gemêleerde week!

De veldsla en winterpostelein deden een afscheidsgroet, deze zijn voor ’t laatst voor jullie geoogst. In het najaar volgen ze opnieuw in de pakketten.

Naast sollicitanten die we ontvingen, maakte natte omstandigheden dat we nog niet het land op konden gaan met trekkers en plantgoed. Met de veelal zonovergoten week hebben we daarom flink opgeruimd in schuur en rondom erf. Vervroegde voorjaarsschoonmaak nu wij zelf staan te popelen om buiten aan de slag te gaan, de lente-equinox gepasseerd is en koffiepauzes buiten in de zon genieten op sommige dagen al kan. Daarnaast zijn door Roel alle drainage pijpen nagelopen in de slootkant of deze goed en vrij konden afwateren; dit was niet bij alle het geval. Dankbaar werk dus!

Als kroon op de start van de lente en start van het buitenseizoen, pronkt ook de Mongoolse yurt/ger weer achter op het land. Het buitenverblijf van mijn ouders is weer opgezet en gevierd met een gezellige, gezamenlijke maaltijd.

Dit weekend is ook Quinten gearriveerd. De komende zes maanden versterkt hij ons team als stagiaire van de voltijd Warmonderhof opleiding in Dronten. Welkom Quinten en een leerzame en gezellige tijd op de Hooge Kamp bij ons gewenst!

Maandagmiddag dan ‘de spits van het seizoen’ met de eerste preiplanten op de de volle grond ;-)

- Reni -

Pakket inhoud

Deze week
groente Rode biet - Witlof - Spinazie - Wortelpeterselie - Little gem
fruit Appel Evelina - Banaan - Sinaasappel
combi Rode biet - Witlof - Spinazie - Wortelpeterselie - Little gem - appel Evelina - Kiwi
Verwacht
groente Brocoli - Knolvenkel - Prei - Kastanje champignons - Knolselderij
fruit Appel Dalinco - Peer Conference? - Sinaasappel?