2019-14

Lentegroen

Allerlei gewassen komen voorbij…en vullen bedje voor bedje de volle grond. Buiten op de tuin ligt de grond er maagdelijk bij, wel schraal en droog met de oostelijke wind.

De preiplanten, maar ook de uitgeplante peulen, doperwt en capucijner hebben daarom ook wat water extra toe gekregen middels aangieten zodat ze mooi aan kunnen slaan/wortelen…in de zonneschijn is het heerlijk en buiten ook goed voelbaar. Met de zon die achter de wolken verdwijnt mag er gelijk een laagje extra weer aan.

Zo geldt dit ook voor de plantingen plantgoed, deze dekken we af met beschermend gewasdoek tegen koude, wind, hagel en vraat van hazen en duiven!

In de kas is het zalig beschut en warm en loopt de tijd een paar weken vooruit - heerlijk deze voorpret. In het groentepakket voor Pasen kunnen we de eerste sla-mix al uit eigen kas snijden, volgende week een voorproefje uit de vaste kas van collega-teler Isabel op de Warmonderhof met eerste Nederlandse paksoi. En een voorproefje van een bundeltje groene asperge uit Spanje, nu de eerste witte asperges al voorzichtig geoogst worden in Limburg.

- Reni -

Pakket inhoud

Deze week
groente Brocoli - Knolvenkel - Prei - Kastanje champignons - Knolselderij
fruit Appel Dalinco - Peer Conference - Sinaasappel Navelina
combi Brocoli - Knolvenkel - Prei - Kastanje champignons - Knolselderij - Appel Dalinco - Sinaasappel Navelina
Verwacht
groente Spitskool - Pastinaak - Paksoi - Bakaardappel - Asperge groen
fruit Appel Evelina - Banaan - Aardbei ? (combi: appel Evelina - Aardbei ?)