2019-17

Verse oogst, stof en vliegeren...

Wat een feest weer knapperige oogst uit eigen kas. Vorige week de spits met de eerste slamix, deze week drievuldig opgevolgd met paksoi, misome en eikebladsla groen. Dit smaakt naar meer en volgt de aankomende weken…heerlijk om te doen en fijn om de pakketten mee te vullen!

Een korte terugblik naar vorige week: het land is grotendeels klaargelegd (ploegen en bedden rijden), we hadden versterking van Julie die haar maatschappelijke stage bij ons deed en wij genoten een witte broodmaaltijd met soep en salades op witte donderdag - buiten aan gedekte tafel! - en namen toen tevens afscheid van Marchje als ‘vertrouwde’ kracht hier de afgelopen jaren.

De beregening heeft niet ‘stil’ kunnen staan afgelopen weekend. Het jonge, nog maar amper gewortelde plantgoed heeft het moeilijk met de uitdrogende wind en daarmee bovenlaag van de grond. Er hebben meerdere lijnen gedraaid welke door Reni uitgelegd zijn op zaterdag en de laatste mestkar is uitgereden op voormalig winterprei land en zomerkasstuk, naast een marktdag voor zowel Roel als Sven. Dat het droog is laat het bewerken van de bedden met stofwolken zien, en uitgewaaid voelen wij ons na woensdag met ook gewasdoek met ‘vliegereffect'.

Met de regenvoorspellingen zijn hier dinsdag alle gewasdoeken open gelegd is en is er in alle teelten geschoffeld met optimaal resultaat. Het arriverende plantgoed op woensdag maakte dat we stevig hebben doorgepakt met zowel planten als zaaien voor de regen uit; een staartje voor de donderdag overlatend…

En dan voldaan een langer weekend tegemoet met een zaterdagmarkt die uitvalt ivm koningsdag en regen die de gehele tuin van vocht voorziet ;-)

- Reni -

Pakket inhoud

Deze week
groente Paksoi - Rode biet - Courgette - Tomaat tros - Misome - Eikebladsla groen
fruit Appel Evelina - Banaan - Red globe druiven
combi Paksoi - Rode biet - Courgette - Tomaat tros - Misome (niet combi klein) - Eikebladsla groen (combi klein: Sla-mix) - Appel Evelina - Banaan - Red globe druiven (niet combi’s)
Verwacht
groente Paksoi/Misome - Prei - Asperges? - Bosui - Eikebladsla rood
fruit Appel Evelina - Sinaasappel? - Kiwi

Witte donderdag