2019-18

Nieuwe oogst en vakantie-ontmoetingen

Met de warme temperaturen en vooral ook zonneschijn, groeien er weer asperges uit de ruggen. Deze week een eerste keer voor jullie in het pakket, een mooie 2e klas waardoor we een mooie en grotere portie jullie kunnen meegeven. En asperges kan twee keer genieten zijn; immers de schillen en uiteinden die als afval gezien kunnen worden kunnen in water gekookt worden. Met een roux of een heldere bouillon kan van het kookvocht een heerlijke soep van gemaakt worden. Familietraditie is wat fijngesneden lavas/maggikruid!

We oogsten nog een paar weken op rij in de kas. Volgende week haakt de volle grond er met de sla-mix al op aan; voor de andere gewassen vraagt dit nog wat meer geduld - zeker met de koude op komst. En wat een rijkdom om met een volle kruiwagen twee weken geleden en inmiddels een volle oogstaanhanger achter de trekker weer richting erf te rijden ;-)

Met vakantie-uitstapjes is het leuk om gelijk-gestemden te ontmoeten!

Na een fietstocht naar de Gortelsche heide met Roel en de kinderen herkende ik wel een bijzonder groepje fietsers, die zichzelf ook trakteerde op de het in de regio bekende ijs van Roosenboom. Onlangs gelezen in biojournaal herkende ik deze fietsers die onderdeel uitmaakte van de Schokofahrt, dit keer 140 fietsers die naar de Chocolademakers in Amsterdam-Noord komen om de Tres Hombres chocolade repen op te halen en deze met de fiets te vervoeren naar natuurvoedingswinkels, lokale koffiebarretjes en verpakkingsvrije winkels - daarmee volledig emmisievrij!! In 2017 begonnen met een idee van 4 fietsers en nu uitgebreid naar dit aantal met twee ritten per jaar in oktober en april. Leuk ze ‘live’ ontmoet en gesproken te hebben!

Met een bezoek aan het openluchtmuseum met als jaarthema ‘gruwelijk lekker’ presenteerde Elze Schaap haar kleinschalig geproduceerde fruitleer en liet daarmee een geluid klinken van ‘snoep zonder troep’, met lekkers voor kinderen op basis van fruitsuikers. Ze deed met haar presentatie een bijdrage aan 1 van de 10 smaken van gruwelijk lekkern nl zoet: suiker is gruwelijk lekker, maar het kan ook gezien worden als vergif…

Zo brengt ieder een verhaal de wereld in om deze en onszelf een beetje bewuster en mooier te maken!!

- Reni -

Pakket inhoud

Deze week
groente Paksoi/Misome - Prei - Asperges - Rucola wild - Eikebladsla rood
fruit Appel Topaz - Kiwi - Sinaasappel Navellina (niet combi’s)
combi Paksoi/Misome - Prei - Asperges - Rucola wild - Eikebladsla rood - Appel Topaz - Kiwi
Verwacht
groente Waspeen - Spitskool - Andijvie krul (royaal/groente) / Little gem stoofsla (combi’s) - Sla mix - Bosui - Peterselie
fruit Appel Topaz - Blauwe bes - Banaan (niet combi’s)