2019-29

Zomertijd

Het is al even geleden…een berichtje van ons.

De wisselingen in het weer hebben voor een grilliger verloop in het weer gezorgd en daarmee in de werkzaamheden en arbeidspiek. Regenval die al het plantwerk ineens niet meer mogelijk maakte in week 25/half juni met met een periode gevolgd van tropisch warm weer. Pittig voor de lijven om fysiek en veelal in de zon aan het werk te zijn, en soms bekomt het weer met bijbehorend tropenrooster slecht(er) wat dit keer voor mijzelf gold. Met de drukte erbij is de meelever daarmee twee keer vervallen helaas.

Week 27 is het uiteindelijk gelukt om nagenoeg al het plantgoed geplant te krijgen (nagenoeg twee lichtingen opgespaard), maar wel met nog de noodzaak van de sproeiers die twee volledige rondes over de tuin heen gemaakt hebben. De zelf voorgezaaide winterprei hebben we naar vorige week door kunnen schuiven; met het uitplanten op de bedden waar deze groot mag uitgroeien heeft deze hemelwater gekregen waardoor we het kunstmatig beregenen gelukkig hebben kunnen staken.

In de tussentijd hebben wij hier de nodige versterking ingeroepen en/of gekregen: van (schoon)ouders - vrijwilliger(s) - de vriendin van stagiaire Christian/Henriëtte - en zomerkrachten Anneke en Mirthe die ons de nodige dagen versterken. Heel fijn!!! Hans sloot de intensieve monitortijd van het broedseizoen af met heerlijk door Karen gebakken bessentaart aan een tafel vol met het tuinteam.

Deze week kunnen we zeggen dat we aardig bij zijn gekomen in verzorgingswerk en staan de geleverde planten onder doek nog iets groter te groeien zodat deze machinaal plantbaar zijn; het bedekte weer heeft er bij de plantenkwekerij voor gezorgd dat de groei achter is gebleven en ze klein zijn uitgeleverd. Met ook weer een opgeruimd erf en schuren (heerlijk!) en met de grote aardappelrooier van ‘stal’ zijn wij klaar voor de komende zomervakantie periode.

Komkommers, bonen, oranje bospeen, rode tomaten en nieuwe piepers!!! Onderwijl houden wij het rijpen van de suikermais in de gaten, ook om weer het benodigde vak in het schrikdraad te zetten om de das te weren ;-)

Voor alle vakantiegangers een goede en fijne tijd toegewenst!

Wij blijven de tuin en de gewassen verzorgen en proberen om toerbeurt ook te genieten van wat de zomertijd nog meer brengt in korte momenten vrijaf.

- Reni -

De zomer komt er weer aan. Vakantieplannen worden aangekondigd. Ook ons pakket gaat graag logeren. Wij helpen graag bij deze unieke kans op mond-op-mond reclame. € 3 korting op een groente of combi-pakket.

Meer informatie op proef.hoogekamp.nl

Pakket inhoud

Deze week
groente Snijbiet - Spitskool - Tuinboon + bonenkruid - Bospeen - Stengelui - Komkommer - Little gem rood
fruit Appel Natyra (NL) - Sinaasappel Valencia - Nectarine
combi Snijbiet - Spitskool - Tuinboon + bonenkruid - Bospeen - Stengelui - Komkommer - Little gem rood (niet in klein) - Appel Natyra (NL) - Nectarine
Verwacht
groente Knolvenkel - Prei - NZ spinazie - Groenselderij - Snij/Cobraboon?? - Komkommer? - Eikenbladsla rood
fruit Appel Natyra of Cripps Pink - ? - ?

Niet alleen worden dit seizoen groente groot op de Hooge Kamp - dit voorjaar ook een nestje kittens. Zij hebben nu de leeftijd dat ze een nieuw onderkomen kunnen krijgen - geïnteresseerd!?, mailen kan naar reni@hoogekamp.nl