2019-34

Aardappel rooien

We planten en zaaien nog mondjesmaat - maar zijn volop bezig met de gewasverzorging van alle herfst= en winterteelten en schoffelen en wieden er op ‘los’ …en daarnaast de oogst. Deze week de focus op de aardappelen. Onze wens is om het rooien donderdag na het inpakken van de pakketten af te ronden. Binnen is binnen en met de al koudere nachten en aankomende warmte zal het rijpen van de pompoenen in een stroomversnelling gaan. Dus de volgende grote bewaarteelt volgt de aardappelen op met de oogst. In een aantal teelten zie je met de afwisseling van koud en warm en daarom ook vochtige omstandigheden dat het gewas slijt en schimmels op het oudere blad vat krijgen. Een proces welke wij als telers goed in de gaten houden! Want dan oogsten we graag tijdig voordat het groentedeel wordt aangetast.

Deze week de laatste staakbonen, over ca twee weken dan de eerste sperziebonen voor het pakket. Het pakket bekent daarnaast kleur met bospeen en regenboogsnijbiet en de zomerzoetheid is te proeven in de suikermais en pruimen uit het fruitpakket.

- Reni -

Deze week
groente Snijbiet (combi spitskool) - Bospeen - Verse rode ui - Spekbonen (comi 1 pp snijboon) - Suikermais - Eikebladsla groen (combi 1pp slamix)
fruit Appel Collina - Pruimen - Suikerpeer
Verwacht
groente Prei - Rode biet - Knolvenkel - Groenselderij - Tomaat of Bakaardappel - Eikenbladsla rood
fruit Appel Collina - Pruimen - Clementines?