2019-42

De boer op!

De herfst doet volop zijn intrede…

de oogstbroeken zijn weer veelvuldig aan met dauw en natte, koudere ochtendenen, met tussenpozen genieten van nog van de zon (zie Rico met de laatste mais van twee weken terug), de koffiepauzen zijn ruim voorzien van taart en koek : michaelsdrakenbrood - verjaardagstaart en cake - afscheidslekkernij - zelfgemaakte obstkuchen van kweepeer en hazelnoot; dit naast de koekdonaties van vrijwilliger Hamid elke dinsdag - we smullen ervan! de koffietafel heeft zich verplaatst van buitentafel naar binnen in de kantine/op zolder in de werkschuur, de Mongoolse tent/Ger van mijn ouders is afgebroken en gaat in winterrust tot aankomend voorjaar, van de ene groente nemen we afscheid (mais, eigen kastomaat) - de andere verwelkomen we zoals de eerste spruitjes, voorzichtig al wat rode boerenkool ;-)

Quinten als voltijdstagiaire heeft afscheid van ons genomen en rond deze week op de Warmonderhof zijn stageverslag en presentatie af; hij heeft zijn stage hier goed afgerond - veel werk verzet, een veelzijdige indruk gekregen, een mooi leer proces in handen en een hele ervaring rijker! Vorige week dinsdag een gezellige avondmaaltijd met elkaar genoten als afscheid en afronding van het zomerseizoen op de Hooge Kamp.

Binnenkort volgen de stagebezoeken van de stagebegeleiders van de deeltijd-stagiaires Mechteld en Hester die al een klein tijdje meedraaien en waar de eerste lesdagen door zijn gevolgd met de start in september.

Dit jaar hebben we een drietal internationale bezoeken gehad - van een schooluitwisselingsproject, van een Nepalese boerin met Nederlandse begeleider en oude bekende van Roel en onlangs van een boer/ondernemer uit Oekraïne van een 2000 ha groot biologisch bedrijf samen met de vrouwelijke vertegenwoordigers van Enza zaden Rusland en Oekraïne. Maar met de nazomer en herfst pakken wij ook de draad weer op om de ‘boer op te gaan’, hoewel niet naar het Malieveld in Den Haag of Marktplein voor het provinciehuis in Arnhem. Daarentegen wel naar de open dag/jubileum feest Vitalis zaden van onlangs, de preparaten/verdiepingsdag met collega boeren in de Flevopolder, bezoek collega-boerenbedrijf afgelopen maandag met onder andere een blik in de grond - gezellig, inspirerend en de nodige directe collega’s gezien.

- Reni -

Pakket inhoud

Deze week
groente Bosbiet - Spitskool - Pompoen Butternut - Knolselderij - Veldsla
fruit Appel Santana - Peer Concorde - Ananas
Verwacht
groente Groenselderij - Prei - Groene kool - Pastinaak - Zuurkool of Andijvie - Veldsla
fruit Appel nr 251 - ? - ?