2020-03

De weg vooruit

Een nieuw jaar met nieuwe vooruitzichten!

Met nog niet of nauwelijks winter(temperaturen) genoten kondigt de intensiteit daglicht en volle bloei van de hazelaar een naderende lente aan. De winterakonieten staan al boven de grond en een enkel sneeuwklokje laat zijn witte kopje al bungelen op de wind.

Met de start na onze winterrust op Driekoningen liet de hazelaar bescheiden als zijn rode kleine bloempjes zien, met katjes nog nagenoeg gesloten; einde van de eerste werkweek waren de katjes vol open en lieten ze het erin besloten stuifmeel los. Op Driekoningen zelf traditiegetrouw nog een ronde tuin gelopen over de buitengrenzen van het bedrijf, met alle overhoekjes meegenomen; niet overal kom je wekelijks en op deze wijze wordt je heel bewust ‘gewaar’ wat allemaal onder onze zorg en aandacht valt.

Naast onze wandeling een week terug was er deze week ook de KRING-LOOP, een georganiseerde wandeling van Hoeve Biesland in Delfgauw (waar Carola Schouten twee jaar geleden haar nieuwe landbouwvisie presenteerde) naar het binnenhof. Geen protestloop, maar een loop met een positief geluid met als doel om de aandacht te vragen voor de transitie naar een natuurinclusieve kringlooplandbouw. Ruim 55+ landbouw- en natuurorganisaties hebben zich verenigd en aan het einde van de symbolische loop boden zij een gezamenlijk opgezet 10-puntenplan aan aan de minister. Meer lezen kan op https://www.dewegvooruit.nl waar het 10 stappenplan te downloaden is.

Onze vrijwilliger Henk was van de partij met start tussen de koeien! De ‘wilgentenen’ grutto was meegebracht door de boeren uit Fryslân :-) en mocht ook het binnenhof sieren na afloop van de loop.

(Onderwijl konden wijzelf met gerust hart met tuinteam de voorbereidingen van oogst en pakkettenwerk verzorgen…peen & savooie kool)

Met nog een doorkijkje naar aankomend seizoen: de Hooge Kamp viert dit jaar dat zij alweer 40 jaren haar bijdrage doet en groente grootbrengt - dit alles gesteund door jullie! dit laten wij niet stilletjes voorbijgaan en vieren we graag gezamenlijk! Maar hierover later meer.

- Reni -

Pakket inhoud

Deze week
groente Bloemkool - Peen - Savooie kool - Paprika rood - Zuurkool - Winterpostelein
fruit Appel Evelina - Peer Concorde - Mango
Verwacht
groente Prei - Rode biet - Pastinaak/Koolraap - Witlof - Groenselderij
fruit Appel Evelina - Sinaasappel Navelina - ?

Agenda

Op de zaterdagen 18 januari en 1 februari kun je bij StadsAkkers een professionele snoeicursus volgen.