2020-05

‘Knotten’

Een pakket samengesteld van collegetelers (kleurenpeen en oesterzwam), rucola via de biologische groothandel en groenten uit de bewaar van onszelf. Het vullen van de groentepakketten bracht ons niet buiten op de tuin. Met regen en wind konden wij binnen in de werkschuur aan de slag.

Maar we ‘vangen’ wie een andere weg wel buitenlucht en arbeid. Knotten, zagen, schoffelen en wieden.

En naast teeltplanwerkzaamheden achter de computer arriveren hier deze week ook de nieuwe marktweegschalen. Deze waren aan vernieuwing toe en met een aantal jaar dat we weer vooruit willen is nu gekozen voor een nieuwer, moderner model. Benieuwd naar de eerste ervaring met markt draaien!

- Reni -

3de impressie van een vrijwilliger

Deze vrijwilliger heeft een winterstop ingelast, tot aan het nieuwe plantseizoen dat in maart weer begint. Om dan in 2020 het gehele plant-, (on)kruid-beheers- en oogstseizoen mee te maken. Ik weet zeker dat Reni nu met het uitgebreide vruchtwisselingsschema bezig is en de puzzel van wat-waar-wanneer te planten 2020 langzaam uitrolt. En Roel is druk met het onderhoud van de singels op de boerderij, en onderhoud van plantmachines, schoffels en ander materiaal. En Sven houdt het hoofd erbij - voor de dagelijkse taken.

Ik heb nu 4 maanden op de Hooge Kamp gewerkt - elke dinsdag van de week. En in retrospectief : eigenlijk is De Hooge Kamp een #Herenboerderij# avant la lettre. Alleen dan met nog meer directe klant-leden. Allereerst natuurlijk jullie lezertjes zelf die al jaren een groot of klein groentepakket afnemen - samen zijn jullie zo’n 230 in de driehoek Apeldoorn-Deventer-Arnhem. Dan zijn er veel vaste klanten op de zaterdag markt in Arnhem. Alles bij elkaar zijn er wel ruim 700 vaste klanten die elke week groenten afnemen bij De Hooge Kamp. En met jullie groente-wensen in gedachten, wordt rekening gehouden in de planning van welke groenten variëteiten te verbouwen dit komende jaar. Dus de Hooge Kamp als één grote community van groente∞aandeelhouders rond één sociaal∞dynamisch bedrijf. En ik vind sociaal∞dynamisch dan eigenlijk een mooier begrip dan biodynamisch, ik voeg het alvast toe aan mijn woordenboek.

Ik vind het in ieder geval mooi en inspirerend om als vrijwilliger deel uit te maken van De Hooge Kamp familie!

Een groet aan jullie allen, Henk

Pakket inhoud

Deze week
groente Witte kool - Kleurenpeen - Pompoen grijs - Knolselderij - Oesterzwam - Rucola wild (bonus: sjalotten)
fruit Appel Topaz - Banaan - Kiwi
Verwacht
groente Peen - Witlof - Schorseneer - Spitskool - Veldsla
fruit Appel Evelina - Peer Concorde - ?