2020-12

Voorjaar!

Met dit schrijven is de week nog maar halverwege, maar wat een diverse week tot nu toe!

Eindelijk droog en stabiel weer en vooruitzicht hierop tot begin april - een opluchting. Het land was nat en werd alleen maar natter, nu het tegendeel hiervan waardoor de ’normale’ voorjaarswerkzaamheden eindelijk binnen handbereik lijken te komen.

Begin de week ook een week startend met de kinderen hier thuis en op het erf. Maandag hier voorjaaropruim- en schoonmaakwerkzaamheden - waarbij onze jongste ’s avonds vroeg; dus maandag is hier schoonmaakdag? Dinsdag een dag met een viertal kinderen hier gezamenlijk op het erf (recent nog gezien dus geen extra risico onderling). Het oudste stel mee op bestelronde naar de polder om nieuw product op te halen - zij zijn ‘wijzer' geworden hoe de witlofteelt in elkaar steekt. Bakken met pennen witlof, waar water doorheen stroomt met ook de temperatuurregeling uitgelegd door de teler ;-) dit ontbreekt niet in het corona-dagboek welke de kinderen nu bijhouden in deze bijzondere periode van thuisonderwijs.

Onderwijl is door de jongste twee ijverig schooltje gespeeld en zijn allerlei rekenopdrachten gedaan; en hebben Elisabeth, Jesse en ikzelf de gewassen in de kas volledig geschoffeld. Donderdag geven we hier een kunstmatig buitje…het gewas is al mooi geworteld en goed aan de groei. Deze groei zal na een watergift in een stroomversnelling komen. Laat dat frisse en knapperige groen maar komen!

Woensdag hebben we hier op volle sterkte alle voorbereidingen gedaan voor de twee leveringen die we deze week samenvoegen. In positieve sfeer en goede gezondheid hebben we met z’n allen veel werk verzet. De hele dag was het een heen en weer geschuif van product wat ingepakt werd en later al samengevoegd tot een aantal eindproducten: de fruit en combi pakketten staan al klaar. Donderdagmorgen volgen de groentepakketten nog en kan einde dag de vrachtauto en bestelbus ingeladen worden.

Praktische tip: vergeet vooral niet een extra tas mee te nemen, wanneer het normaal net past - en let op: alle pakketten zijn op naam met in de kratten met losse groenten ook een A4 vel met naam voor goed onderscheid van de verschillende grootte.

Naast het koppeltje grote bonte specht die vast tijdens ons moment van ochtendkoffie een bezoek nabij het erf komt brengen, de duiven en merels die elkaar weer opzoeken nu eindelijk een geluid wat ook hoort bij het voorjaar - een ronkende trekker; voorzichtig zijn de werkzaamheden op het land gestart! Volgende week horen jullie hierover vast meer van mij.

Voor jullie allen: geniet van het mooie weer waar kan en veel goede gezondheid!

- Reni -

Pakket inhoud

Deze week
groente Groente: Knolselderij - Witlof - Spinazie - Waspeen - Zuurkool - Courgette (enkel) - Pastinaak - Bloemkool NL ! - Rode biet - Groenselderij
fruit Appel Topaz - Appel Evelina - Peer Conference - Sinaasappel Tarocco - Baby Avocado
Verwacht voor de eerste levering in maart
groente Prei - Kleurenpeen - ? - Wortelpeterselie - ?
fruit Appel Topaz - ? - ?