2020-14

Groene rijtjes

Wat een metamorfose heeft de tuin in 1 week tijd ondergaan - ongekend!

Van een tuin in verplichte rust vanwege de nattigheid naar een tuin waar volop reuring is… grondbewerkingen, trekkergeronk, plantmachines van stal, uitjes planten op de knieën door het tuinteam, de eerste zaaiingen en uiteraard de eerste groene rijtjes zichtbaar!! Daarnaast uitzonderlijk voor ons de eerste raapsteeltjes uit de kas - ruim een maand vroeger door vroege zaai, voordeel van een kas die op zijn plek is blijven staan ;-). Extra moedig en vol van smaak - want dit bladgewas heeft nog temperaturen onder nul mogen trotseren op de oogstochtend. Want jawel, na een zachte en natte winter kijkt Koning Winter nog om het hoekje…de fruittelers zijn er druk mee met het beschermen van de fruitbloesems!

Ook in onze omgeving is volop boerenbedrijvigheid. Op eigen tuin wordt niet alles door ons zelf gedaan, de gift van vaste mest wordt door de melkveehouder waar we mee samenwerken verzorgd, de drijfmest van hun bedrijf wordt door firma Beekman (loonwerker) gedaan. Onze opnieuw in gebruik te nemen grasklaverpercelen voor 5 jaar opeenvolgend groentegewassen wordt gefreesd door loonwerker Thijs ten Voorde (met een extra brede frees welke hij heeft, zorgt dat hier voor heel wat tijdwinst)…. de rest kunnen we in eigen beheer en met eigen materieel: klepelen en vervolgens spitten van de percelen groenbemester en het ploegen van grasklaverzode.

Het tuinteam en wijzelf hebben genoten met het buitenwerk wat van start is!

De tuin ligt er geprogammeerd bij door Roel - Saco is druk geweest met het programmeren op ander gebied! De webwinkel achter onze bestelpakketten is geprogrammeerd - een hele klus. De eerste bestellingen zijn reeds binnen en daarnaast wordt nog verder gewerkt aan de visuele kant ;-) Wij zijn er klaar voor om de komende tijd de nodige klanten met ons bedrijf en onze pakketten te laten kennismaken!

- Reni -

Afhaaladres worden?

We zijn altijd op zoek naar klanten waar andere klanten hun bestelling af kunnen halen. Stuur ons een mailtje wanneer je daarvoor open staat. Bellen mag ook: 055 323 1809.

Noot: wij zijn actief op zoek naar een afhaaladres in Zuidbroek. Heeft iemand een tip voor ons?

Pakket inhoud

Deze week
groente Kleurenpeen - Witlof - Spitskool - Wortelpeterselie - Raapsteel
fruit Appel Topaz - Sinaasappel Navelina - Kiwi
Verwacht
groente Knolvenkel - Prei - Gele biet - Pompoen grijs - Little gem (1 stuks)
fruit Appel Evelina - Peer Conference - Banaan