2020-21

Koude en hitte!

Vorige week draaide de sproeiers in de nachtelijke ochtenduren op de aardappels (om 03.00u aangezet) - na het frezen van de aardappelruggen waren deze door de warmte al opnieuw door de rug heen gegroeid. De planten mochten we ipv een rug nu extra beschermen tegen de vorst aan de grond met water. Een situatie die voor ons bijzonder is…nog niet eerder hebben we dit hoeven doen de afgelopen 15 jaar. Het beeld uniek met aardappelplanten in een ‘jasje’ van ijs met ijspegels eraan. En fijner nog: de planten zijn zo goed beschermd gebleven.

Een week later stevenen we met Hemelvaart op een warme zomerse dag af met middagtemperatuur ruim boven de 20ºC. De sproeiers draaien continue gedurende deze werkweek en worden twee maal daags verlegd. Het plantgoed planten wij stapsgewijs uit, zodat de jonge planten daarna gelijk van water voorzien worden en in een vochtige ondergrond staan. Deze week zijn dit naast het plantgoed van plantenkwekerij Jongerius (assortie sla en kolen), ook de zelf opgekweekte pompoenen van ca 0,45 ha en de eerste rijen stokbonen. Met de pompoenen is gelijk een heel vak gevuld, met de bonen krijgt de tuin gelijk vorm met ook hekwerken en bonententjes ;-)

- Reni -

Bijgaand de link van een gesprek met Herman Wijffels, boerenzoon en revolutionair denker; in de online variant van de 11e jaargang van de debatreeks "It’s the food, my friend".

It’s the food, my friend

Pakket inhoud

Deze week
groente Paksoi - Asperge!! - Bakaardappel - Bosui - Bosje Moutarde de Rouge (mosterdblad) - Pittige sla-mix
mand vol Paksoi - Asperge - Zoete bataat - Raapsteel - Bosui - Sla mix wild - Paprika geel - Eikebladsla rood
fruit Appel Jonagold - Aardbei - Baby avocado
Verwacht
groente Spinazie/Andijvie - Rabarber - Courgette - (Groenselderij)? - Eikebladsla rood
mand vol Spinazie - Rabarber - Courgette - Groenselderij - Sla mix wild - Trostomaat - Eikebladsla rood
fruit Appel Idared - Sinaasappel Valencia? - ?