2020-23

Eindelijk regen!

Hier zijn op volle kracht rondes beregening verlegd en opgehaald. Met name de harde noord/oostenwind speelde een groot aandeel in de hoge verdamping… ondertussen schoffelen, wieden, verzorgen en oogsten we. Met de warme dagen en de komst van een grote pallet nieuw plantgoed (met onder ander al de herfstspruiten) keken wij uit naar koeler weer, voor onszelf en de gewassen.

Met dit schrijven op vrijdagnamiddag - telt de regenmeter reeds ruim 20 mm! De gewassen zullen nu volop aan de groei gaan en wij dankbaar. Wij - als tuinders - staan immer zelf telkens verbaasd over hoe groot het verschil is tussen beregening en ‘echt’ hemelwater in de groeikracht van onze (groente)gewassen! Daarnaast zijn wij nu even vrijaf van het beregening(sjouw)werk.

Deze week de bosuitjes vers van het land in de tas - met zijn ‘vuile’ jasje nog aan. De tijdwinst die ons dit opleverde, leverde twee gewiede bedden op van gezaaide biet. Ze zijn blijde ;-) en voor de regen uit nu mooi schoon zonder concurrentie van bijkruid.

De groente bij de groothandel is (gedeeltelijk) schaars - er is al twee weken geen bloemkool leverbaar, en waspeen is tot twee keer toe niet geleverd. Deze week daarom last minute een gewijzigde pakket inhoud: ipv waspeen koolrabi van eigen tuin aangevuld met een mooie rode puntpaprika.

- Reni -

Pakket inhoud

Deze week
groente Koolrabi - Paksoi (Shanghai) - Courgette (niet combi 1-pp) - Bosui - Puntpaprika - Batavia sla rood/groen + IJsberg/Salanova rood
mand vol Groene asperges - Andijvie - Koolrabi - Paksoi Shanghai - Puntpaprika - Eikebladsla rood - Sla mix wild - Aubergine
fruit Appel Idared - Platte perzik - Mango
Verwacht
groente Andijvie - Waspeen? - Snijbiet? - Rabarber - Eikebladsla groen/Little gem
fruit Appel Cripps Pink - Meloen Galia - ?