2021-06

Winter wonder wereld

Vorige week volop voorbereidingen voor de koude op komst. Een wintermarkt met koude gevoelstemperatuur op zaterdag, maar gelukkig ruim op tijd thuis voor het begin van sneeuwval. De aanwakkerende wind was goed voelbaar op de snelweg met terugrijden. Met het uitladen versterking van een heel team (kinderen).

En dan de volgende dag wakker worden in een witte wonder wereld!

Maandag waren we dan werkelijk ingesneeuwd aan voorzijde weg, nadat er op het erf al heel wat sneeuwduinen op het plein tussen de schuren geruimd waren met de hand op zondag. Heerlijke winterklussen.

Deze week met de mensen van de afhaaladressen over en weer contact gehad zodat alle pakketten een goede vorstvrije stallingsplek krijgen. Een mooi compact pakket leveren we uit, waarbij we bij uitzondering ook alle basis groentepakketten in een papieren tas verpakt hebben. Goede bescherming en zo te overhandigen/mee te nemen!

De leveringen worden deels anders gedaan - per afhaaladres gaat nog waar nodig een specifieke mail uit met met wijzigingen in levertijd/aanwijzingen/meldingen.

Aankomende markt een wintermarkt - met infraroodstralers, voorzeilen en mooi & rustig weer. Het marktplein is sneeuwvrij en wij nodigen jullie uit vertrouwd onze marktkraam te bezoeken!

Daarnaast proberen wij waar kan te genieten op de schaats én op de latten (en slaan we voor een keer recepten in ons nieuwsbericht over). Voor jullie allemaal ook mooie winter-geniet-momenten gewenst!

- Reni -

sneeuw op en rond het erf - ingesneeuwd, schuiven en weer bereikbaar voor levering!

Pakket inhoud

Deze week
groenteWitlof (NL), Groene kool (HK), Grijze pompoen (HK), Aardpeer (NL), Bloemkool (FR)
mand volBloemkool (FR), Andijvie (ES), Prei (HK), Spruiten ? (HK)), Waspeen (HK), Pastinaak (NL), Little gem (ES), Winterpostelein (HK)
fruitAppel Topaz (NL), Peer Concorde (NL), Sinaasappel Taroccco (ES)
Verwacht
groentePeen Rodelika (NL), Spitskool (ES), Andijvie ?? (ES), Pastinaak, Veldsla ? (HK)
mand volKleurenpeen (NL), Spinazie (IT), Zoete bataat (NL), Knolvenkel (IT), Oesterzwam (NL), Wortelpeterselie (NL), Veldsla ? (HK)
fruitAppel Rode pinova (NL), Peer Concorde (NL), Kiwi (IT)
(HK): herkomst de Hooge Kamp

Prei ingesneeuwd en nu onder een deken tegen de koude - Versterking bij het uitladen van de bus na de markt

Op zaterdagochtend vroeg is er al gepiep van het alarm en gerommel van motoren op het erf. Het marktteam vertrekt om onze verse waar in Arnhem te verkopen. Na thuiskomst s'avonds is het uitpakken van de bus met veelal lege kisten een feest. Naast hulp van de zussen Mira (links) en Ise (rechts) steken ook Sinne (rechts van Mira) en zijn jongere broer Melle de handen uit de mouwen!

-- Saco --

Aarde groen en hemelsblauw