2021-11

Opening van het seizoen

De eerste prei is geplant - de eerste plantuien gepoot. Zodra de eerste handen van het tuinteam aan het werk kunnen buiten, voelt het seizoen echt begonnen.

De kas is inmiddels helemaal vol geplant, beregend en de plantjes kunnen wortelen en aan de groei. Binnenkort mooie foto’s van deze groene oase in wording welke vooruitloopt in tijd op de koude, natte grond buiten.

Met het buitenwerk wat weer in opstart is zijn we als team uitgebreid: sinds twee weken versterken Arte en Vincent ons hier in het tuinteam. Beiden worden ook ingewerkt in het meedraaien op de markt, dus daar zal hun gezicht ook zichtbaar worden!

De aankomende tijd in opstart van het seizoen pakken we ook de nodige opruim- en verzorgklussen aan: plantmachines worden nagelopen, gereedschap gerepareerd waar nodig, een flinke bezem gaat door de schuren nu binnenkort twee koelingen uit kunnen - daarnaast wordt de verbouwing van de schuur door de aannemer opgepakt, en ook de voorjaarsschoonmaak komt er aan…begonnen is met de borden aan de weg door Ise en vriendin Iris!

Met de bodem in zicht van de emmers gemaakte kimchi, is er deze week nog een tweede lichting gemaakt met de laatste bewaarkolen chinese kool van het vorige seizoen. Dit keer hebben stagiaire Mechteld en ikzelf met ook Ise mee de handen uit de mouwen gestoken - een inkijkje in de keuken van Zwamboon bij Bert en Arja! De derde lichting laat op zich wachten tot de nazomer…maar tussentijds komt nog de rode gefermenteerde kool en zijn er ideeën voor andere fermenten van zomergroente. We hebben gezamenlijk de smaak te pakken!

- Reni -

Tweede lichting kimchi maken bij Bert van Zwamboon

Pakket inhoud

Deze week
groente Witlof (NL), Spitskool (ES), Kleurenpeen (NL), Knolselderij (HK), Wintermix (HK), Sjalot (HK)
mand volKoolrabi (ES), Courgette (IT), Prei (HK), Zoete bataat (NL), Kastanje champignons (NL), Veldsla (HK), Wintermix (HK)
fruitAppel Rode Pinova (NL), Peer Dolacomi (NL), Clementines (MA)
Verwacht
groentePrei (HK), Rode kool (NL), Knolvenkel (IT), Kastanje champignons (NL), Little gem (ES)
mand volBloemkool (IT), Groene pompoen (NL), Aubergine (ES), Trostomaat (ES), Witlof (NL), Kleurenpeen (NL), Little gem (ES)
fruitAppel Topz (NL), Peer Dolacomi (NL), Kiwi (IT)
(HK): herkomst de Hooge Kamp

Worteltaart en voorjaarsschoonmaak