2021-19

Blauwe hemel en groene tooi!

Regen, zonneschijn en warmte…. en ineens is de wereld groen, staan alle fruitbomen vol in bloei, bloeit de wilde kers in de houtwal. Het gras hoor je groeien en de beuken ontvouwen versnelt hun blaadjes.

Tussen de regenbuien door doen wij een poging om het onkruid in de teelten te bestrijden, leggen wij nieuw land klaar en planten en zaaien deze vol - een hele pallet plantgoed is gearriveerd. Vandaag/woensdag zijn 8 bedden knolselderij reeds geplant en ook de op bak gezaaide bloemenmengsels planten wij deze week uit. Tussen de groene groente met hier en daar vleugje rood, staan dan in de zomer ook allerhande bloemen in vele kleuren. Zo verzorgen wij het insectenleven op en rondom de tuin.

Op andijvie, sla mix en koolrabi na is de kas nagenoeg leeg geoogst en bieden nu plek voor de voorzaai van de eerste suikermais, staakbonen, pompoenen en snijbloemen. Eind deze week staat dit grotendeels buiten, wanneer de kas een plaats verrolt ;-)

- Reni -

Voorzichtig eerste oogst volle grond - volgende week voor het pakket

Pakket inhoud

Deze week
groenteGroene asperges (IT), Aubergine (NL), Krulandijvie (HK), Bosui (HK), Little gem (HK)
mand volWaspeen (IT), Raapsteel (HK), Knolvenkel (IT), Zwamboon (NL), Rabarber (NL), Little gem rood (HK), Pittige sla mix (HK), Komkommer (NL)
fruitAppel Gala (IT), Banaan (PE), Blauwe bes (IT)
Verwacht
groente Waspeen (Italië), Prei (HK), Spinazie (NL), Raapsteel (bos), Slamix (HK), Rabarber (NL)
mand volRode biet (ES), Andijvie krul (HK), Bloemkool (NL), Groenselderij (ES), Krop sla (HK), Rucola wild (HK), Tomaat cocktail tros (NL)
fruitAppel Rode Pinova (NL), Aardbei ??? (NL), Charantais meloen (MA)
(HK): herkomst de Hooge Kamp

Land- plant- en verzorgwerk