Meelevertje 17 januari 2008

Het teeltplan is af. Een gerust gevoel geeft dit nu de bestelling bij de plantenkwekerij Jongerius ligt. Het meeste rekenwerk, wijzigingen, raskeuze en het doorvoeren van de vruchtwisseling is gedaan. Wanneer alles goed gaat krijgen wij naar wens het plantgoed om de week binnen, met de eerste lichting in week 10 voor de kas en week 11 voor de volle grond. Aan ons om nu de zaadvoorraad na te kijken voor de gewassen die we zelf rechtstreeks zaaien of voorzaaien. Zaad waarvan we meer nodig hebben dan voorraad bestellen we bij de verschillende zaadleveranciers.

Afgelopen woensdag zijn met allen naar de jaarlijkse boerenconferentie geweest. Naast een gezellig ontmoeten van collega’s veelal een inspirerende dag. De conferentie wordt georganiseerd door de BD-vereniging en het thema Landbouw en spiritualiteit vormde de spil. De kern van het programma werd gevormd door werkgroepen (in de ochtend en in de middag) om daadwerkelijk een spirituele ervaring op te doen - een verkenning in de breedte.
Visualisatie; de verbinding aangaan in inprovisatietheater; inlevend waarnemen; healing met je hart; toon, ritme en woord als voeding voor natuurwezens - een greep uit de 12 werkgroepen.

De fruitpakketen zijn mede gevuld met 2 stuks (klein) en 3 stuks (groot) mineola’s, een kruising tussen grapefruit en mandarijn. Kenmerkend voor deze kruising is het ‘neusje’, een uitstulping van de schil. Verder zijn de vruchten dieporanje van kleur en zo goed te onderscheiden van de moro-sinaasappelen. Eet er lekker van!