Meelevertje 27 november 2007

De ramen van de kas zijn gewassen en dus glanzend schoon zodat de winterpostelein en veldsla zoveel mogelijk licht en warmte kunnen krijgen van de winterzon. Het was een vochtig jaar en hierdoor is er veel algvorming op de binnen- en buitenkant van het glas ontstaan en dat hebben wij nu weggewassen. Ook zijn wij druk bezig met het plannen van de pakketten voor de laatste weken van het jaar.

We leveren dit jaar in de week voor kerst een dubbel pakket - een pakket voor de kerstdagen én de afronding van het oude jaar. Reden hiervoor is dat dit jaar de kerstdagen op een woensdag & donderdag vallen en het voor ons praktisch niet mogelijk is om groente voor uw pakketten te oogsten en in te pakken.

Voor Jeroen komt er nu een tijd dat er steeds werkzaamheden zijn die hij hier voor het laatst doet, allereerst de pakketinhoud plannen, bezorgronde van de pakketten rijden op vrijdag, een laatste ritje naar de fruitteler…
voor Joost de eerste werkzaamheden die hij hier gaat doen, deze week al sfeer proeven op de boerenmarkt in Apeldoorn…

Vorige week zijn hier door ons zelf bodemmonsters genomen, die opgestuurd worden voor analyse naar Gaia Bodemonderzoek. De meest recente gegevens zijn al van lang geleden uit de vorige bezetting.
Ondanks dat er zich geen problemen voordoen in de teelten - die we niet kunnen duiden - biedt een analyse extra houvast over de stand van zaken in de bodem hier op de Hooge Kamp. Op basis hiervan zullen we kijken hoe we de bodem het best kunnen verzorgen en wellicht actie ondernemen, bv. bekalken - want let wel: de bodem is hier de spil van het bedrijf.