Meelevertje 6 december 2007

Helaas hebben de laatste bloemkooltjes de nachtvorst van de afgelopen weken niet goed doorstaan en hebben wij deze moeten onderwerken. Wel staat er veel lekkere boerenkool op het land en ook de spruitjes zijn in grote hoeveelheden aan het groeien en binnenkort oogstbaar voor uw pakketten. De rode kool staat opgeslagen in een zeer goede bewaarcel bij onze collegateler. Daar wordt de kool bewaard bij een temperatuur van 1 graad celsius wat de beste manier is om de smaak en versheid te behouden.
Nu reeds bereiken ons de eerste signalen van onze collega-telers dat de voorraden snel slinken en men verwacht dan ook tekorten van een groot aantal bewaargroente. Een tekort van de ene groente betekent dat er meer van een andere groente verkocht wordt om zo het tekort te compenseren, want men moet toch eten!!

Ook wij zullen eind januari door onze voorraden aardapelen en pompoenen heen zijn en dit is zo’n 2 maanden eerder dan vorig winter. Wel hebben wij extra aardappelen, bieten en uien gereserveerd bij collegatelers in de flevo- en noordoostpolder om zo zeker te zijn van genoeg hollandse groente om uw pakket te kunnen vullen.

*****

We leveren dit jaar in de week voor kerst een dubbel pakket - een pakket voor de kerstdagen én de afronding van het oude jaar. Reden hiervoor is dat dit jaar de kerstdagen op een dinsdag & woensdag vallen en het daardoor voor ons praktisch niet mogelijk is om groente voor uw pakketten te oogsten en in te pakken.
NB: Graag krijgen wij afmeldingen op tijd binnen voor de levering van dit pakket, liefst al volgende week - week 50.