Bloemkool met pasta

1 bloemkool - 500 g (volkoren)tagliatelle of andere pasta - 150 g spek of gerookte tofu in blokjes - 2 dl crème fraîche of sojacuisine - peper en zout 150 g versgeraspte parmezaanse kaas - 2 eieren - 3 tl gedroogde oregano of 2 el. verse oregano, fijngehakt – olie om in te bakken

Stronk en bladeren van de bloemkool halen en de kool in roosjes verdelen. Roosjes wassen en in ruim kokend water een paar min. blancheren, afgieten en koud naspoelen. Intussen de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking beetgaar -al dente- koken, afgieten en koud naspoelen. Spek- of tofublokjes bruin bakken in wat olie, crème fraîche of sojacuisine toevoegen en even aan de kook brengen. Beetgare pasta en bloemkoolroosjes erdoor scheppen. Oven voorverwarmen op 180C. Eieren en kaas losroeren met de oregano. Pasta in vuurvaste diepe borden of kommen doen, eieren-kaasmengsel erover verdelen en 5 min. in de oven gratineren. Serveren met een gemengde salade.

Groenten: