Indische kool of groene kool in kokosmelk

700 g spitskool of groene kool - 2 dl kokosmelk van blok santen of van gemalen kokos - 2 sjalotjes of 1 ui, gesn. - 1 teen knoflook, geperst - 4 tl ketoembar - 1 tl sambal of meer naar smaak - scheut olie om in te bakken - 2 el geraspte kokos - citroensap - 2 hardgekookte eieren

Kokosmelk maken van een blok santen (zie verpakking) of van gemalen kokos*. Kool in smalle reepjes snijden. Ui, knoflook, ketoembar en sambal fijnwrijven en in wat olie goudbruin fruiten. Met een handvol tegelijk de koolreepjes toevoegen en even meefruiten. De kokosmelk erbij gieten en ca. 10 min. op een laag pitje laten sudderen tot de kool beetgaar is. De gemalen kokos erdoor scheppen en alles op smaak brengen met zout en enkele theelepels citroensap. Garneren met plakjes hardgekookt ei. Serveren met rijst.

Kokosmelk: 1,5 kopje gemalen kokos in een schaal strooien. 2 dl kokend water toevoegen. Goed doorroeren en 15 min. laten staan. Het mengsel in een zeef doen, het vocht eruit persen en opvangen. Of een blik/pakje met pure kokosmelk.