Oriëntaalse gierst

200 gr gierst - 2 uien, fijngehakt - 400 gr bleekselderij, in stukjes - 5 el olie - 2 tl kerrie - 2 tl korianderpoeder - 1 tl gember, poeder of geraspt - 1 tl garam masala (een kerriemengsel) -1 tl kaneel - 150 gr grofgehakte gemengde noten - 1 tl zout - 2 dl water - geraspte sinaasappelschil

Kook de gierst gaar. Doe dit in niet te veel water, want er moet een korrelige massa ontstaan (verhouding gierst/ water = 1:1,5) Verhit langzaam de olie met de specerijen. Voeg de ui, de bleek¬selderij en de noten toe en laat alles al roerende even doorbakken. Voeg dan water, zout en de geraspte sinaasappel¬schil toe. Als het vocht helemaal verdampt is, de gierst er door roeren en nog even laten meebakken. Eventueel serveren met saus naar keuze.

Groenten: