Meelevertje 3 Mei 2007

Beste mensen,

In uw pakket zit deze week heerlijke winterbloemkool van eigen tuin. Ja, het klinkt raar om met dit zomerse weer te spreken van winterbloemkool maar zo heet deze groente echt. Deze bloemkool is vorig jaar oktober als kleine plantjes van 10 cm groot geplant en hebben de gehele winterperiode tot nu nodig gehad om uit te groeien tot lekkere bloemkool. Dit is dus een teelt die 6 maanden geduurd heeft!!
Ook deze week mooie compacte kropjes sla uit eigen kas en de laatste paksoi. Door het aanhoudende warme weer moest de paksoi allemaal geoogst worden anders zou hij gaan schieten en dan hebben u en
wij er niets meer aan.
De aubergines komen ook vroeger dan vorig jaar. Onze kasteler Bernard uit Twello oogst vele aubergines elke andere dag en met dit zomerse weer staan de aubergineplanten te genieten want het zijn echte zonaanbidders.
Volgende week beginnen wij met de oogst van lekkere andijvie en bosknoflook uit eigen kas en wij hopen U ook te kunnen verrassen met een hele lekkere voorjaarsgroente maar dit onder voorbehoud.