Enquête, 20 jaar pakketten

Via deze link komt u bij de Internet versie van de enquête, de achtergrond volgt hieronder.

Ruim 20 jaar geleden zijn de groente pakketten ontstaan. Over de Hooge Kamp zijn de verhalen bekend dat op bepaalde middagen de groente op de Vrije School op bestelling verkrijgbaar waren. Is hieruit het idee ontstaan om deze verdeling op meer punten in Apeldoorn plaats te laten vinden. En zo zijn de huidige afhaal adressen ontstaan.

Dit was allemaal in een tijd dat biologisch een relatief nieuw begrip was. Naast dit pakket en het assortiment van de biologische winkel waren deze groenten eigenlijk niet verkrijgbaar.

De pakketten hebben sinds die tijd allerlei veranderingen ondergaan. De grootste stap voor u moet geweest zijn dat de groente voorverpakt per klant worden aangeboden. We zijn daar een jaar of zes geleden mee begonnen. Voor die tijd werd per afhaaladres voldoende afgeleverd. En werd van de klanten verwacht dat zij met behulp van een kleine weegschaal tot de goede verdeling kwamen.

De betaling was indertijd eens per jaar of een klein aantal termijnen vooraf. We hebben een poos de maandelijkse betaling gekend, nu maken de meeste klanten gebruik van de automatische incasso.

Door deze enquête uit te voeren hopen willen we ideeën opdoen om ons groente pakket in een volgende fase te brengen. Tijdens de voorbereidingsavonden heeft een aantal ideeën al geklonken. Die houden we echter nog even stil!

Er zijn overigens twee enquêtes in omloop. Één voor bestaande klanten en één voor oud klanten. We hebben uit deze laatste groep een selectie gemaakt, waarvan wij verwachten dat ze voor ons interessante informatie hebben.

Graag nodigen wij u uit om op een avond de resultaten van de enquête en de conclusies die we daar aan zouden willen verbinden met ons te delen. De mogelijkheden in Apeldoorn zijn: 2 en 12 juli, in Arnhem zullen we op 4 juli zijn.

Al vast veel dank voor uw bijdrage!

Albert de Hollander, Martine Straver, Paul Bockholts, Reni en Saco