Meelevertje 16 Mei 2007

Beste mensen,

Afgelopen zaterdag hebben wij onze rolkas verzet naar zijn zomerstek. Dinsdag zijn de komkommer- en tomatenplanten geleverd en deze krijgen allen een plek in de kas. De eerste komkommers zullen dan over een maand te oogsten zijn, de cocktail- & cherry tomaten hebben een week of drie langer nodig.

Buiten groeit alles hard door dus dat betekent veel groente van eigen tuin. Het zijn veel bladgewassen die tegelijk klaar zijn dus als bonus deze week een extra krop rode eikenbladsla. Zo was er vorig jaar 2 weken verschil tussen de sla uit de kas en die van buiten nu zijn zij door het warme weer tegelijk klaar en oogstbaar!! In ons vak is het weer de meest bepalende factor. Zo mislukte vorig jaar veel van de eerste plantingen van spitskool, chinese kool en raapstelen door het aanhoudende koude natte weer. Nu groeit alles letterlijk als kool!!

De tuin heeft voldoende water gehad. Voor ons is het nu wachten tot de grond enigszins droger is; het zonnetje van maandagochtend en een flinke bries is daarvoor niet verkeerd. De levering plantgoed van vorige week hebben we gelukkig met de mooie droge maandag en dinsdag kunnen planten, op de knolselderij na. Deze laatste gaat altijd vroeg de grond in, want een trage starter is deze zeker! Achter op het land waar deze zou moeten komen, was het nog te nat en de regen van woensdagochtend heeft er voor gezorgd dat het op z’n vroegst volgende week wordt.

Deze week een tweetal dingen bijgevoegd, op de achterzijde bewaartips voor de groente. Wij oogsten de groente vers en voor jullie een steuntje met deze tips om ze mooi vers te houden!
Daarnaast een folder van de levenstuinen van Groot-Hontschoten, een mooie tuin in de buurt die het bezoeken zeker waard is.