Meelevertje 31 Mei 2007

Beste mensen,

De aardappelen zijn dit jaar een plaatje, Mooie hoge ruggen, prachtig loof en amper onkruid. Wij hebben nog niet eerder zo’n mooi aardappelgewas gehad. Als de phytophtera (aardappelziekte) uitblijft zal het wel eens een oogst van mooie aardappelen kunnen worden.
Het is deze week wat aan de natte, koude kant maar dat zal hopelijk binnenkort wel veranderen want de suikermais, pompoenen, courgette en sperziebonen hebben warmer weer nodig om goed te kunnen groeien. Daarintegen is het uitstekend weer voor de bloemkool, broccoli, aardappelen en prei, deze groeien dat het een lust is.

De oogst-ochtenden zijn er weer, voor de pakketten en markten. Daarnaast nu volop plantwerkzaamheden, naast de lichtingen van zomerkolen en bladgewassen die elkaar opvolgen ook al de grote herfst- en winterteelten die in grotere aantallen plantgoed binnenkomen. Veel planten en tussen de natte periode ook het onkruid te lijf. Tijdens de buien echter genoeg werk ook binnen, nu de kas weer vol staat met komkommers en tomaten: touwtjes hangen, planten indraaien en ‘dieven’ (zijscheuten verwijderen). Kortom, veel werk maar erg veelzijdig.