Meelevertje 14 juni 2007

Beste mensen,

Naast de organisatie van onze open dag op 24 juni is het ook topdrukte op de tuin. Veel groente zijn nu toe aan een schoffelbeurt en ook het plantgoed komt in een 2 wekelijks ritme binnen en moet dan de grond in. Het is dan een hele kunst om al het werk gedaan te krijgen en zelf rustig te blijven doorwerken.
Veel gewassen zijn tegelijk klaar, meer dan er in het pakket kunnen en passen (de kisten zijn ook beperkt van grootte). Dat maakt dat we soms met de geplande inhouden voor de pakketten aan het schuiven zijn, de geplande koolrabi voor deze week kan nog even op de tuin staan. Voor andere groente, bijvoorbeeld de paksoi die door de regen forse, stevige stengels hebben gekregen proberen we groot op de markt neer te leggen en te verkopen. Volgende week zal deze niet meer oogstbaar zijn, want dan zij ze “geschoten”.

Over een week of 3 is de oogst van onze courgette’s en komkommers ook op gang en zullen dan na de vroege bladgewassen en peultjes, doperwten en capucijners de pakketten gaan vullen. Maar nu is het eerst de beurt aan bloemkool, broccoli en tuinboon van eigen tuin.

Op 24 juni zijn jullie allen van harte welkom om de Hooge Kamp een bezoek te brengen.
Rondleidingen, tuincafé, preparatendemonstratie, verkoop eigen groenten, proeverij, uw schadum gevangen.
Van 11.00 tot 16.00 staan de schuurdeuren open!

Er zijn al een hoop enquêtes binnen, een kleine helft van jullie heeft deze ingevuld via internet of papier. Dank hiervoor! Voor degene die de enquête nog niet heeft opgestuurd, deze zijn nog steeds welkom en worden meegenomen in het beeld van ervaringen/beleving van de pakketten/de Hooge Kamp.
Schroom dus niet….