De week voor de opendag!

Beste mensen,

Door de aanhoudende aangename temperaturen en de goede regenbuien staan wij voor een dilemma. Er zijn namelijke vele groenten klaar om te oogsten en wij zouden uw pakket deze week kunnen vullen met wel 8 verschillende groente maar zoals het spreekwoord zegt; overdaad schaadt. Dus wij moeten een keuze maken wat betreft welke groenten te oogsten en welke niet. Dus deze week doperwten/capucijners en de bosbietjes nog niet, knolvenkel nu en de andijvie volgende week.
Het groeit dit jaar allemaal als kool en het oogstplan wordt daardoor wel een beetje in de war gestuurd, want de doperwten en capucijners zouden met een ‘normaal’ voorjaar pas over 2 weken in grote hoeveelheden oogstbaar zijn. Dit seizoen is alles echter beduidend vroeger, dus eerder pakketten volop gevuld met Hoogekampse groenten - de overdaad van het voorjaar is nu wel een beetje een luxe probleem.
Tussen het oogsten en de buien door is het belangrijk dat we zoveel mogelijk onkruid te lijf gaan; het is groeizaam weer voor de gewassen, maar dit geldt ook voor het onkruid. Helaas kunnen we niet optimaal en efficient schoffelen, omdat de grond redelijk nat is en blijft met de regenbuien die vallen. Dus soms komt het op wieden aan, wat handmatig gebeurt en dus aanzienlijk meer tijd kost.