Meelevertje 28 juni 2007

Beste mensen,

De open dag afgelopen zondag was gezellig en wat ons betreft geslaagd. Een ander tijdstip dan september en het meedoen met de landelijke dagen van Biologica heeft ook nieuwe mensen en een ander publiek naar de Hooge Kamp gebracht. Een aantal bezoekers kwamen van ver - nieuwsgiering naar een bedrijf welke ze nog niet kennen; andere komen een bekende plek opzoeken die van vroeger vertrouwd is en waarvan de landelijke aankondigingen hun bereikt heeft. Verder natuurlijk de nodige klanten - via de pakketten en de markten - die een kijkje achter de schermen namen. Het weer is ons goedgezind geweest en met een geschat bezoekersaantal van rond de 200 mensen was de sfeer gezellig en intiem. Met velen hebben we naast de rondleidingen persoonlijk kunnen spreken, waar we zelf erg van genoten hebben.

Een proeverij met een Venkelsoep met zomers accent, Minestrone soep en kleurrijk bordje met verschillende smakelijke tapa opgediend: quinoa-salade, gemarineerde aubergine, courgette rolletje, worteltapa met karwijzaad en munt en een sesamdip met eerste oogst Hoogekampse komkommer.
De van de kleine (en soms ook grote!) kinderen werd de schaduw gevangen: Jeanet Willems knipte - als silhouetknipster - raak de contouren van de kindergezichten uit in een door de kinderen uitgezochte kleur. Het resultaat waren kleurrijke portretten van trotse kinderen die vijf minuten muisstil hadden gezeten!

Maandag hebben we na nog de restjes opruimwerk, de draad weer opgepakt. Zo is de tweede en laatste lichting spruitkool geplant en zijn de eerste eigen Junior aardappelen gerooid. Het was wel wat nat en aan de koude kant voor de tijd van het jaar en dat zorgt ervoor dat wij weinig tot niet het onkruid te lijf kunnen gaan. Wij hopen dat volgende week weer wat ‘schoffelweer’ brengt.

Deze week de eerste komkommer uit eigen kas. Deze groeien al uit tot een grote rimboe van 2 meter hoge planten met veel grote bladeren. Met een oogst van meer dan 90 komkommers per dag doen zij het erg goed.