Meelevertje 11 Januari 2007

Beste mensen,

Deze week hebben wij weer spruitjes van eigen tuin. Het is een betere oogst dan vorig jaar, onder andere omdat het ons beter gelukt is om het onkruid de baas te blijven. Ook hadden de kolen vorig jaar veel last van de koolgalmug welke er voor zorgde dat de spruitjes vieze bruine randjes kregen en niet konden uitgroeien tot mooie groene spruiten. Dit heeft ons honderden kilo’s spruitjes gekost en u de mogelijkheid ontnomen om gedurende de winter meerdere malen te genieten van een (h)eerlijke Hollandse wintergroente.

Het weer speelt een raar spel. Maandag heb je het gevoel dat een vroege lentedag is, waar het nieuwe ontluikende leven voelbaar is. Dinsdag is het een stormachtige dag die past bij het herfstgevoel, of zijn het al de voorjaarsstormen. Zal de winter nog komen!?
Wij zijn in ieder geval content dat het staartje aan werk van het afgelopen seizoen is geklaard, al het materiaal en teelten die we niet meer buiten willen hebben zijn naar binnen gehaald. We kunnen nu vooruit gaan blikken naar het komende seizoen en het teeltplan en de plantgoedbestellingen voorbereiden.

Met de feestdagen en drukke decembermaand achter de rug en het begin van de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen, plannen wij nu voor de start van het seizoen nog enige rustmomenten voor onszelf in; een weekje weg of een aantal langere weekenden, net hoe het past en een ieder het graag wil. Zodat we uitgerust en opgeladen dan weer van start kunnen gaan!