Zuurkool met kastanjechampignons

1 ui - 1 teentje knoflook - 1 appel - citroensap - 3 schijven ananas - 150g kastanjechampignons - 500g zuurkool - 1 theelepel kummel-zaadjes - mespunt kruidnagelpoeder - 150g geraspte kaas - 1dl kookroom - boter

Snipper de ui en knoflook en snijdt de champignons in plakjes. Snijdt de appel in stukjes en besprenkel deze met citroensap. Snijdt de ananasschijven in stukjes. Verhit in een pan wat boter en fruit hierin eventjes de ui en knoflook. Doe dan de champignons erbij en bak deze even mee. Daarna ook de appelstukjes en ananasstukjes even meebakken. Maak de zuurkool met twee vorken los en schep dit door het ui – fruitmengsel. Strooi er de kummelzaadjes, kruidnagelpoeder en geraspte kaas over. Giet de room erover en schep het groente – fruitmengsel goed door elkaar. Leg een deksel op de pan, zet laag en laat het 25 minuten zachtjes stoven.

Groenten: