Wijnzuurkool met spek en witte bonen

400g spekblokjes - 2 grote uien - 1 potje witte bonen - (1dl witte wijn) - 2 theelepels bouillonpoeder - 500 g wijnzuurkool
1 theelepel gedroogde tijmblaadjes - 1 eetlepel azijn - zout – peper

Maak de uien schoon en snijdt ze in halve ringen. Laat de bonen uitlekken. Bak in een pan de spekblokjes uit. Schep dan de spekblokjes uit de pan en bak in het spekvet de uien tot ze beginnen te kleuren. Haal dan de uien uit de pan en giet er de wijn in. Roer er het bouillonpoeder door en voeg de zuurkool toe. Maak de zuurkool met 2 vorken los. Voeg de tijm, azijn, wat zout en peper toe, leg een deksel op de pan en laat het 20 minuten zachtjes stoven. Schep er dan de witte bonen, spek en de uien door en laat het onder af en toe omscheppend nog 10 minuten stoven.

Groenten: