Gegratineerde chinese kool op tomatenrijst

Gegratineerde chinese kool op tomatenrijst

Voor de tomatenrijst: 120g zilvervliesrijst (lange korrel) - 2,4dl water - 1 laurierblad – groentenbouillon - 1 grote ui - 1 teen knoflook - 20g boter - 150g stevige rijpe tomaten - 1 1/2 tl tijm - 1 1/2 tl oregano - cayennepeper - boter voor ovenschotel
Voor de Chinese kool: 1/4 l water - 400g Chinese kool - 30g grofgehakte hazelnoten - kruidenzout - 1 eetlepel gistvlokken - 1/2 tl groentenbouillon - 2 el sojamelk - peterselie.

Kook de rijst. Snipper de ui grof, de knoflook heel fijn. Smoor beide glazig in de helft van de boter. Snijd de tomaten in blokjes. Meng dit gezamenlijk met de kruiden en de boter door de rijst en breng hem op smaak met cayennepeper.
Vet een rechthoekige lage ovenschotel in met boter en verdeel de rijst erin. Verwarm de oven voor op 200°C. Breng het water met de bouillon in een brede, lage pan aan de kook.

Snijdt de chinese kool overlangs in vieren. Laat de parten kool in de bouillon 5 tot 7 minuten koken. Laat de kool uitlekken na het afgieten en leg ze met de snijkant naar beneden op de rijst. Giet de verwarmde sojamelk met kruidenzout over de Chinese kool. Strooi de noten over het geheel. Laat de Chinese kool boven in de oven ongeveer 10 minuten goudgeel kleuren.

Groenten: