Punjaabse snijbonen

1 pond snijbonen - 2 eetl. zonnebloemolie - 1 theel. mosterdzaad - 1 theel. koenjit/ geelwortel - 1 theel. zeezout - 1 ½ kop water - 1 eetl. korianderzaad - 1 ½ theel. komijnzaad - 5 á 6 hele zwarte peperkorrels - 1 ½ theel. (rijst)siroop - 1 theel. milde kerriepoeder Keuze: 1-2 teentjes knoflook, ½ groen chilipeper.

Was en droog de snijbonen. Snijd ze eerst in de lengte door- midden en dan in stukjes naar eigen voorkeur (op deze manier gesneden absorberen ze de specerijen op tongstrelende wijze). Verhit de olie in een flinke steelpan en doe de mosterdzaadjes erin. Als ze beginnen te dansen, de koenjit, snijbonen en zout toevoegen en goed door elkaar roeren. Dan 4/5 kopje water erbij. Afdekken en op halfgrote vlam 15 tot 20 minuten smoren. Terwijl de bonen koken, verhit u 1 1/5 theelepel olie in een kleine koekepan en fruit daarin komijn-, korianderzaadjes en zwarte peper ca 3 minuten. Af laten koelen en in de mengkom doen; voeg hier de groene peper en rest van het water aan toe. Doe dit mengsel en de resterende ingrediënten bij de gekookte snijbonen en laat het nog vijf minuten onafgedekt doorkoken. Garneren met verse korianderblaadjes.

Groenten: