Saco Bekius (1997 - )

In mijn middelbare schooltijd ben ik in contact gekomen met de Biologisch Dynamische landbouw. Hoewel zeer getrokken wat de techniek allemaal te bieden heeft, ook sterk geïnteresseerd in de natuur. Ieder weekend trok ik er met vrienden en bekenden op uit. Één van de bestemmingen was het Biologisch Dynamisch bedrijf aan de driehonderdmeterweg in de gemeente Aalten.

Tijdens mijn studie aan de hogere informatica opleiding in Enschede vele uren op de fiets doorgebracht. Lezen was niet mijn weg. Moeilijke vraagstukken al trappend kneden tot een oplossing lukte wel. Een manier van leven waarbij ik op allerlei manieren weer de landbouw tegen kwam.

Wonend in Apeldoorn - kinderen op de Vrije School en groente van de Hooge Kamp - kwam de vraag tot mij of ik wilde helpen met bij de administratie van de groentepakketten. Samen met een andere klant heb ik deze klus met veel plezier en voldoening geklaard. De jaren daarop volgend heb ik de administratie ook voor een deel gedaan.

Vanuit dat contact kwamen Reg en Dianne in 1996 met de vraag of ik wilde helpen nieuwe ondernemers voor de Hooge Kamp te zoeken. Die zoektocht heeft er uiteindelijk toe geleid dat een tuinderspaar – Eelko Hafkamp en Sonja Mars – samen met mij en mijn gezin in 1997 op de Hooge Kamp is gestart.

Naast mijn werk als informatie technoloog en veranderkundige heb ik de afgelopen jaren met veel voldoening allerlei rollen op het bedrijf vervuld. Tuinder ben ik niet geworden, maar ben nu wel een bedreven ondernemer, boekhouder, marktkoopman en kan aardig overweg met onze vrachtwagen.

Saco Bekius (geboren 1964)