Snijbonensalade met rijst en maatjes

300 g snijbonen - 1 komkommer - 2 uien - ½ eetl. bieslook - ½ eetl. peterselie - peper - zout - 200 g rijst - 1 blaadje laurier - 1/2 groentebouillonblokje - 4 dl wijn (rood) - 8 maatjes - 3 cl wijnazijn (rood) - 6 cl olijfolie (extra vierge) - 1 eetl. honing (vloeibaar)

De snijbonen vliezen en in schuine stukken van 1,5 cm snijden. Gedurende 20 minuten koken in kokend gezouten water, afgieten en laten afkoelen. De rijst een paar minuten in de boter stoven. De laurier, rode wijn en het verkruimelde bouillonblokje toevoegen. Aan de kook brengen, het vuur lager draaien en koken tot de rijst al de vloeistof opgeslorpt heeft. Laten afkoelen.
De maatjes in stukken snijden en ze met snijbonen en plakjes komkommer door de koude rijst mengen. Overgieten met een honingvinaigrette en bestrooien met fijne uienringen en tuinkruiden.

Groenten: