Wortelpeterselie

Over wortelpeterselie

Wortelpeterselie heeft een heerlijk aroma en is zeer geschikt als aanvulling van soepen, bouillons, sausen en stoofgerechten. De wortel heeft het uiterlijk van pastinaak, maar de smaak heeft eerder iets weg van selderijknol en ook wel van... peterselie. Beschik je bovendien over het loof (= bladpeterselie) dan kan je dit gebruiken als gewone krulpeterselie.

Groenten: 

Wortelpeterselie-soep

wortelpeterselie - ui - stengels groenselderij - bouillon - peper & zout - teentje knoflook - citroen.

Borstel de wortelpeterselie schoon - schillen is niet nodig - en snijdt deze in stukjes. Fruit de uien in olie, voeg peper en knoflook toe, bak de wortelpeterselie een paar minuutjes mee. Voeg water en de bouillon toe en breng dit aan de kook. Pureer de soep, maak deze op smaak met zout en evt. een scheutje citroen.
De stengels groenselderij kunnen gestoofd worden en na het pureren toegevoegd worden.

Groenten: 

Gegratineerde wortelpeterselie

750 gram wortelpeterselie - versgemalen witte peper - sap van ½ citroen -zout - 30 gram boter -geraspte oude kaas - scheut room

Schil en was de peterselie en snijd de wortels in reepjes of plakjes. Doe ze in water met citroensap en kook ze in ongeveer 10 minuten beetgaar. Laat de wortelpeterselie vervolgens uitlekken.Stoof ze daarna op in de boter, voeg een scheutje room en wat peper toe. Schep de peterselie in een vuurvaste schaal, strooi er de kaas over en gratineer het geheel onder een hete, voorverwarmde grill.

Groenten: 
Subscribe to RSS - Wortelpeterselie