Op naar sint Jan!

We naderen de langste dag - we ervaren volop zomerweer...

de gewassen op de tuin nemen een holletje, eerder stonden ze stil door koude of nattigheid. Nu pogen ze de vertraging in te halen, de bladgewassen komen daarbij óf tegelijk óf schieten het oogststadium deels voorbij door richting bloei te gaan. Met de langste dag in aantocht zie je nu ook de vrachtgewassen die vrucht gaan vormen, de peen die kleurt en de rode bieten die dikken. Ook de knolvorming van de aardappelen is volop aan de gang (zie ook foto!)

We oogsten deels voortijdig omdat koud wegzetten in de koeling een mooier product oplevert en behoudt. De raapstelen hebben we bij nader inzien niet voor de pakketten gepland, niet omdat ze er niet waren maar omdat we niet erop kunnen vertrouwen dat we ze mooi bij jullie thuis krijgen door de tijd tussen oogst en afleveren ;-)

Voor ons was deze week een pittig met al het landwerk en sjouwwerk met de beregening; benieuwd of en hoeveel regen er gaat vallen…we kunnen bijna niet snel genoeg onze ronde maken.

De oude oogst aardappelen wordt deze week nog uitgeleverd - vanaf volgende week gaan we over op nieuwe oogst. Met het passeren van de langste dag gaat ook de vrijdag pakkettenronde vroeg van start - de pakketten zullen een uur eerder op de afhaaladressen staan. Volgende week volgt een lijstje met richttijden per afhaaladres. Met warmer weer kunnen jullie dan allen tijdig de pakketten ophalen wanneer mogelijk ;-)

- Reni -

Ook de nieuwbouw van de trekkerschuur gaat gestaag voort. Deze krijgt een houten gebint (zie ronde foto). Alle voorbereidingen vinden in de werklaats en op het erf van de aannemer plaats. De schuur wordt straks als een pakket geleverd.

Momenteel is het moeilijk om aan het benodigde materialen te komen. Na eerst een kink in de kabel rond de houten bekleding van de schuur opgelost te hebben. Buigen wij nu ons hoofd over een tekort aan klinker bestrating.

Wij merken dat de vakantie periode aantrekt. Ook onze actie om vriend, buur, collega, ..., kennis kennis te laten maken met onze heerlijke krant van het land is weer gestart:
www.hoogekamp.nl/proef

-- Saco --

Oogsten en planten!

Pakket inhoud

Deze week
groente Courgette (NL), Rabarber (NL), Sjalot (HK), Koolrabi (HK), Sla krop assorti (HK), Salanova krop assorti (HK), Knolvenkel (HK)
mand volPeen (IT), Knolvenkel (HK), Peulen (HK), Paksoi Shanghai (HK), Shii-Take, Krop sla (HK), Sla mix (HK), Krulandijvie (HK)
fruitAppel Gala (CHI), Watermeloen (ES), Citroen (ES)
Verwacht
groente Rode biet (ES), Paksoi/Shanghai (HK), Andijvie krul (HK), Peulen (HK), Puntpaprika (NL), Eikenbladsla groen (HK)
mand volZoete bataat (IT), Knolvenkel (HK), Sugarsnap (HK), Spinazie (NL), Krop sla (HK), Slamix (HK), Tomaat cocktail tros (NL)
fruitAppel Jonagold (NL), Perziken (ES), Blauwe bes (ES)
(HK): herkomst de Hooge Kamp

aardappelveld met al jonge aardappelen zichtbaar onder de grond

lieverheersbeest als ‘middelpunt’ - bloem uit bloemenstrook bij ondergaande zon - hommel in peulgewas - tomatillobloem

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief.

biodyn logo
biodyn logo
bdgrondbeheer logo
Logo