Oogst & bouw

Er is volop assortiment nu de langste dag van het jaar is gepasseerd.

We oogsten volop peulgewassen: peul - sugarsnap - capucijner - tuinboon. Ook startten we deze week met oogst van spitskool, chinese kool, bosbiet, snijbiet en prei. De oogst van bladgewassen is ook uitgebreid met kleurige regenboogsnijbiet, Nieuw Zeelandse spinazie, palmkool en rode bladkool. De courgetteplanten dragen volop bloemen en geven de eerste mooi volgroeide vruchten.

Wel levert de koude start met daarna droog & warm weer niet de geplande spreiding in de gewassen. Tuinbonen zijn in drie lichtingen plukrijp, de peulen en sugarsnap volop in een piek tegelijkertijd met ook een dubbele lichting koolrabi klaar….vandaar een verschuiving in het pakket. Geen bosui, maar twee koolrabi’s per pakket en sugarsnap in de basis en royaal pakketten. Daarmee vervalt de eerder genoemde bosui.

De oogst is wel waar feest - hiervoor zijn we vanaf maart aan het werk geweest op het land.

Daarnaast een trekkerschuur waarvan de bouw in een stroomversnelling is gekomen. Achter de schermen - op het erf van de aannemer - waren alle voorbereidende werkzaamheden in volle gang. Met het overplaatsen van de spanten en de voorbereidde wanden is met behulp van een kraan en shovel met een dag voorbereidingswerk begin deze week alles ter plaatse in één dag op woensdag alles opgebouwd.

Als extra feest zijn ook de eerste boeketten van eigen tuin door Karin gebost. Al weken is er hiervoor door mij en Karin gezaaid, verspeend, uitgeplant, geschoffeld, gewied en getopt in de bloemen om de groei te stimuleren - nu krijgen de eerste bloemstelen lengte en worden de eerste boeketten gemaakt. In de werkschuur is een bloemenhoek ingericht - waar we de geoogste bloemen tot boeketten kunnen verwerken. De eerste boeketten vinden nu hun weg naar Gimsel/Groenterij en naar de eigen markt op zaterdag (wanneer de regen groei en oogst toelaat).

- Reni -

Oogst met zon op maandag en wolken op dinsdag - vrijwilliger Hamid aan het schoffelen - Karin met eerste boeket bloemen!

Pakket inhoud

Deze week
groente Bloemkool (HK), Tuinboon + bonenkruid (HK), Spitskool of knolvenkel (HK), Koolrabi (HK), Lente-ui (HK), Eikenbladsla groen (HK)
mand volCourgette (NL), Knolvenkel (HK), Capucijner (HK), Peulen (HK), Batavia sla rood (HK), Sla mix mild (HK), Oerkomkommer (HK)
fruitAppel Gala (CHI), Abrikoos (IT), Aardbeien (NL)
Verwacht
groente Bosbiet (HK), Tuinboon + bonenkruid (HK), Spitskool (HK), NZ Spinazie (HK), Verse ui (HK), Eikeblad sla rood (HK), Peterselie blad (HK)
mand volBasilicum bos (HK), Cocktail tros (NL), Bloemkool (HK), Aubergine (NL), Snijbiet (HK), Sla mix (HK), Peulen (HK)
fruitAppel Gala (CHI), Mango (DO), Charentais Meloen
(HK): herkomst de Hooge Kamp

De bouw van de trekkerschuur in een stroomversnelling!

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief.

biodyn logo
biodyn logo
bdgrondbeheer logo
Logo