Keerpunt

De laatste plantingen arriveren de komende weken van plantenkwekerij Jongerius te Houten: diverse bladgewassen waaronder ook de nazomer/najaarsplanting van de veldsla en de winterpostelein.

De planten van de vruchtgewassen in de kas zijn op hun retour, maar er wordt nog volop tomatenrood geplukt. De koudere temperaturen en de hoge luchtvochtigheid met het donkere en vochtige weer van de afgelopen tijd hebben de veroudering van het gewas versterkt.

Delen van de tuin raken leeg en worden klaar gelegd om ingezaaid te worden met grasklaver of een andere groenbemesters, zodat de grond bedekt en beschermd het najaar- en winterseizoen in kan gaan.

De bonen- en komkommers geven het stokje door aan het oranje en geel van de vruchtgewassen pompoen en suikermais.

Volgende week zullen we na de afronding van het aardappelrooien (nog ca 15 banen en ruim 2 ton aardappelen te gaan), starten met het los snijden van de pompoenen. Volgende week wordt een mooie droge en zonnige week voorspeld, dus zeer geschikt om naast het indrogen van de stelen wat belangrijk is ook verder bij te kleuren wanneer ze onder het gewas met blad vandaan komen. Daarna sorteren we ze op gewogen gewicht/grootte uit en halen ze dan gesorteerd naar binnen voordat de koudere ochtenden van start gaan met soms onverwacht snel al een eerste nachtvorst.

Afgelopen week hadden we extra versterking op de markt van zowel Mira en Ise. Gezellig en genoten hebben ze - nodige klant hebben ze al zelf geholpen. In het begin zelfs met beide neefjes erbij en onder begeleiding van Sem. Daarnaast natuurlijk ook gekkigheid en vertier - ook deels bij de bakkerskraam aan de overkant 😉

- Reni -

Gekkigheid op de werkvloer en bloemboeketten als ‘zonnetjes’ tijdens de buien door op de markt

Pakket inhoud

Deze week
groentePrei (HK), Palmkool (HK), Waspeen (HK), Andijvie (krul) (HK), Suikermais (HK), Slamix ? (HK), Rode sla (HK)
mand volBospeen (HK), Knolvenkel (HK), Bloemkool (HK), Radijs (NL), Kriel nieuwe oogst (HK), Slamix ? (HK), Tomaat cocktail (HK)
fruitAppel Collina (HK), Druiven wit (IT), Cantaloupe meloen (ES)
Verwacht
groente Rode biet? (HK/NL), Knolvenkel (HK), Snij/spekboon (HK), Frieslander bakaardappel (HK), Eikebladsla groen (HK)
mand vol
fruitAppel (NL), Pruimen ? (NL), Piel de Sapo (ES)
(HK): herkomst de Hooge Kamp

Jonge hulpen op de markt met veel gezelligheid 😉

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief.

biodyn logo
biodyn logo
bdgrondbeheer logo
Logo