Nieuwjaar

De tijd rondom de midwinterfeesten is traditiegetrouw een periode dat de Hooge Kamp met zijn bedrijvigheid in ruste is - en daarmee ook het gehele (tuin)team.

De grond en tuin laten we in deze tijd met rust en beroeren we niet, een groot deel van de tuin ligt er (bij voorkeur) bedekt met een groenbemester bij en de groentegewassen die er staan de winter over groeien met de lagere temperaturen slechts gestaag en vragen weinig zorg van ons.

We hebben hier op het erf wel de tuin en groentegewassen genoten met een rondgang over de tuin wandelend, uiteraard ook op nieuwjaarsdag; los gekoppeld van een blik door de ‘werkbril’. Heerlijk op zijn tijd 😉

Voor de start van de winterrust is het gelukt de tweede lichting veldsla te planten in de kas - nadat de vorige lichting nog bij jullie terecht is gekomen via de markt of het dubbele pakket. Na de koude periode heeft deze tussen de Kerstdagen en Oud & Nieuw nog een kunstmatig regenbuitje gekregen verzorgd door Roel. De plantjes zijn mooi geworteld en gaan daarmee lekker aan de groei nu.

We wensen jullie allen een mooi nieuwjaar - vol met licht(heid), gezamenlijkheid & verbinding.

Graag voorzien we jullie weer een heel jaar lang met smaakvolle & vitale groente.

De tijd vrijaf hebben wij hier op het erf echter niet stil gezeten - deze hebben we dit jaar ingezet met een opknapbeurt & metamorfose van de ‘oude’ kantine ruimte, al geruime tijd een wens om deze te hernieuwen tot een kantine annex ontvangst/workshopruimte. Een grote klus waarbij het fijn is om hier een aantal dagen achter elkaar de focus op te hebben zonder de normale werkflow die onderbreekt en ook veel tijd vraagt.

Er is al enorm veel werk verzet en Roel en ik (met hulp van mijn vader) komen nu in het stadium dat in het schilderwerk slechts afgebakende klussen over blijven in een opgeruimde ruimte. Ondertussen staan ook al de keukenonderdelen klaar waar Saco en zoon Sinne onderwijl druk doende mee zijn geweest. In de meelever onderaan foto’s van fase 1, meer foto’s volgen tzt

- Reni -

winterbloeiers: winterjasmijn, klimop en hazelaar - ondergaande zon op nieuwjaarsdag

Pakket inhoud

Verwacht
fruit Appel Santana (NL), Sinaasappel Tarocco (IT), Mango (PE)
groenteBroccoli (ES), Witlof (NL), Rodelika peen (HK), Groene pompoen (HK), Boerenkool (HK), Winterpostelein (HK)
mand volWitlof (NL), Spruiten (NL), Paksoi (NL), Zoete bataat (NL), Knolselderij (HK), Veldsla (HK), Stoofappel Zoete ermgard (NL)
(HK): herkomst de Hooge Kamp

Panorama tuin in rust 😉

Opknapbeurt & metamorfose van de kantine - klus waar we nog volop mee bezig zijn 😉

Koeien terug op de Warmonderhof

Nieuwjaarsdag heb ik de kans gegrepen een bezoekje aan dochter Mirthe op de Warmonderhof te brengen. Zij volgt daar de opleiding veehouderij. Sinds enkele weken zijn de koeien weer "op school". Samen hebben we heerlijk bij de stal gezeten, genoten van al de tevreden geluiden van de dames.

- Saco -

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief.

biodyn logo
biodyn logo
bdgrondbeheer logo
Logo